Da se zla sudbina zna poigrati sa ljudima dobrog srca dokazuje i ovaj primjer. Do juce zdrava i nadasve hrabra zena koja odolijeva svim nedacama koje  se potkradaju u ovu  napacenu familiju, a danas u stanju gdje nema biranja izmedju zdravlja i bolesti. Safija Fazlic domacica iz Hadzica pokraj Kozarca danas je jedna mozda na ovoj regiji najnesretnija zena.

Pored svih nedaca koje je prate kroz zivot dobila je jos jednu "Rak " karcinom maternice. Troje djece koja 24 sata moraju imati nadzor nad sobom zbog urodjene bolesti , ostace na milost i nemilost drustvu i opstini koja je gluha na ovakve slucajeve. Danas, nakon svih pretraga i mogucih pregleda ostaje jos hemoterapija koja joj moze produziti zivot  a ujedno omoguciti ovoj djeci da do daljnjeg imaju svoga staratelja i jedinog roditelja. Muz Fadil Fazlic je umro prije 3 godine i od tada se ova hrabra zena bori za opstanak u ovim surovim uslovima gdje svaka marka znaci jedna nada za dalji nastavak borbe za zivot. Medjutim sve se to prekinulo nakon saznanja da boluje  od ove opake  bolesti a koja se u normalnim zemljama moze koliko toliko zalijeciti dok u uslovima u kojima ova familija zivi je to skoro nemoguce. Medjutim nas Humani Fond Sevap  pokrece akciju da koliko je to u nasoj moci i vasoj volji za donacijama omogucimo da se zivot ovoj napacenoj majci produzi za neko vrijeme. Nakon sto smo zamolili naseg dopisnika iz Kozarca Ruleta da licno ode i uzme svu potrebnu dokumentaciju odlucili smo pokrenuti akciju za koju se nadamo da ce biti uspjesna kao i dosadasnje. Pomozimo dok nije kasno Safiji Fazlic ,majci 4 djece iz Hadzica kod Kozarca.


Molim sve koji ovo procitaju da ovaj tekst ne padne u zaborav nego da pomognemo ovoj nesretnoj zeni da pobijedi ovu opaku bolest.Nadam se dragi nasi donatori da cemo kao i do sada pokazati svoju humanost na djelu i odazvati se ovoj akciji koju pokrece SevapInfo i jos jednom dokazati da smo tu kad zatreba,a zaista je hitno potrebno.Molim sve koji su u mogucnosti da uplate svoj dobrovoljni prilog na vec poznati konto od SEVAP-a:

Kulasic Jasmin
Kasernstrasse 96   
8041 Graz / Austria

Kontonummer:00001-528819 EUR
Iban:
AT292081500001528819
Swift Code:
STSPAT2G
Steiermärkische Bank und
Sparkassen Aktiengesellschaft
Broj : 20815

Napomena: Sve uplate vrsiti sa naznakom" Za Safiju Fazlic"

Hvala svima i nadam se da ce i ova kao i mnoge druge akcije da uspije...
  SevapFondacija (KozaracMutnik) tim

U prilogu vam dostavljamo svu dokumentaciju o samoj bolesti ...

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Izvor: www.sevap.info


Comments powered by CComment