Top Panel

Srijeda, 04 25th

Last updatePet, 13 Apr 2018 8am

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

KAD ODRASTEM BIĆU.... Deset najboljih i najgorih poslova u 2012.

Uprkos svjetskoj gospodarskoj krizi i moru nezaposlenih, neka zanimanja su i dalje jako tražena i odlično plaćena. S druge strane neke profile radnika, koji su nekad bili cijenjeni, danas malo ko treba..

 

U eri digitalizacije svijet vapi za IT stručnjacima. Oni nikad nisu bili traženiji, zarađuju više no ikad, a uvjeti koji im se nude iznimno su primamljivi. Zbog toga se nalaze na prvom mjestu top-liste najboljih poslova u 2012.

Visoke plate, odlični uslovi rada

Ove godine, prema izboru portala Careercast.com, među najbolja zanimanja u 2012. ulaze još i: aktuar (stručnjak koji koristi matematičke metode za obradu podataka iz prošlosti, procjenu postojećih rizika i razvoj modela za projekciju budućih događaja), stručnjak za ljudske resurse, asistent stomatologa, menadžer, finansijski planer, audiolog (liječnik specijaliziran za proučavanje sluha), radni terapeut, stručnjak za internetsko oglašavanje, analitičar računalnih sustava i matematičar.

Svi oni imaju velike plaće, odlične uvjeta rada, traženi su, te je riječ o zanimanjima s niskom stopom nezaposlenosti.

Najgori i najopasniji posao na svijetu

Ponekad se svi mi osjećamo kao da je naš posao najgori na svijetu, ali kad se utvrde i usporede činjenice koje donosi pojedino radno mjesto, onda se dolazi do zaključka da su neka zanimanja ipak puno teža od drugih.

Uzimajući u obzir fizički napor koji posao zahtijeva, loše radno okruženje, ukidanje radnih mjesta i veliki stres, drvosječa je najgore zanimanje u 2012. 

Nezaposlenost drvosječa je vrlo visoka, a očekuje se da će sve do 2016. dodatno padati potražnja za ljudima te struke. Posao drvosječe ne samo da je loš i jako težak, nego je riječ o zanimanju koje je među najopasnijima.

Na top-listi loših zanimanja još su se našli: farmer (proizvođač mlijeka), vojnik, radnik na naftnoj platformi, novinar, konobar, inkasator (angažirani na očitanju brojila), perač suđa, mesar i radijski komentator.

(DEPO PORTAL)

Hadzici LIVE

Budite sponzor

Fotogalerija

Zadnji komentar

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin - Administrator

Šiško - mali od palube

Senad - izvještać Hadžići

traži se - izvještać Jakupovici

Edis - izvještać Kevljani